Onder voorbehoud zenden wij de volgende programma’s uit:

3Heuvelland officieel van start

Op 28 maart stond de officiële start gepland van 3Heuvellland: de fusie-omroep van de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals. Helaas gooit het Coronavirus roet in het eten en wordt het een ‘stille start’. Als vanouds zullen wij trachten om mooie programma’s over de hele regio te maken. Om onze vrijwilligers echter te beschermen zal het maken van nieuwe items voorlopig op een laag pitje staan. Zodra deze crisis voorbij is gaan wij weer volop aan de slag. Blijf intussen kijken! 

Gouverneur spreekt Limburgers moed in
Gouverneur Theo Bovens bespreekt het verloop van de Coronacrisis en steekt iedereen in onze provincie een riem onder het hart. 

Grenscontrole bij De Planck
Vanwege de maatregelen rondom Corona controleert de Belgische politie intensief aan de grensovergangen. Iedereen die zonder noodzaak naar België wil wordt geweerd. Dit geldt ook voor het verkeer van België naar Nederland. Een korte impressie. 

Is er DNA tussen de “Lijn 50 gemeenten?
Wat weten de bewoners van de drie afzonderlijke gemeentes nu eigenlijk van elkaar? Nu de nieuwe omroep 3Heuvelland van start gaat is deze vraag weer actueel. We namen eerder de proef op de som in de drie grote kernen die verbonden worden door de huidige buslijn 350. Deze week deel 2: Gulpen-Wittem. Een herhaling uit april 2019. 

Ambachten: de kunstsmid.
Smeden is één, kunstig smeden is andere koek. No Kroeg uit Maastricht/Heugem laat ons de geheimen van de kunstsmid zien. Een herhaling uit 2018.

Muziek uit de regio: Thierry Dirkx -‘Doog ‘t Noe’  

Om 7, 15, 17 en 19 uur: Voorleesuurtje voor de kleintjes: Kwaak 

Elke vrijdag, zaterdag en zondag om 21 uur:
De Muzikale Taofel.
Een nieuw programma met interviews en optredens van artiesten en bands uit de (verre) regio.
Deze week: Martin Hurkens. 

RADIO
(ether 107.2 MHz, kabel analoog 87.5 MHz of digitaal kanaal 914)
Bij de radio komt een aantal vaste presentatoren om Corona-redenen voorlopig niet naar de studio. Hun programma’s worden daarom niet altijd meer ’live’ gepresenteerd. Het kan ook zijn dat ze worden vervangen door een ander programma of dat er non-stop muziek wordt gedraaid. Omdat alle sportwedstrijden zijn vervallen is het radioprogramma Mergelland Actief tijdelijk gestopt. Tenslotte worden er extra uitzendingen verzorgd tijdens de ‘non-stop’ uren. Voor het actuele programma-overzicht kunt u onze kabelkrant raadplegen.

KIJKEN WANNEER JE WILT?
Onze website: www.3heuvelland.nl  

YouTube  / 3heuvelland (video-archief, ook voor uitzending gemist)
Facebook / 3heuvellland     Instagram / 3heuvelland