Interview met dirigent Jos Dobbelstein:
Jos Dobbelstein, geboren en getogen in Mheer, is al bijna 20 jaar dirigent van Harmonie Concordia in Margraten. Die harmonie leverde al diverse beroepsmusici af, maar speelde ook met grootheden als Marco Bakker en binnenkort met Phil Bee. Jos vertelt ook iets meer over de ‘typische klank van het heuvelland’.

Uit het omroeparchief – Carnaval (deel 2):
Hoewel dit volksfeest ook dit jaar beperkt zal worden gevierd, proberen we onze kijkers aan de hand van opnames van vroeger en nu een beetje in de carnavaleske sfeer te brengen.

Muziek uit de regio:
Thei en Marij – Vuuls te moeeij.

TV EXTRA
Vrijdag 11 en zaterdag 12 februari van 21.00 – 21.45 uur
Documentaire carnavalsvereniging De Vregelère’:
Inderdaad, het waren ‘vregelère’. Het ‘gevre(i)gel begon al meteen na de oprichting in 1963 van de vereniging in Slenaken. De oorzaak was waarschijnlijk de rivaliteit die er toch wel was tussen mensen van Slenaken en die van Heijenrath. De gemoederen liepen soms zo hoog op dat al snel duidelijk werd dat de vereniging geen lang leven beschoren zou zijn. Na een paar jaar was het inderdaad voorbij en in 1970 ontbond ze zichzelf.
De Muzikale Taofel met Remco Vrancken.

Zaterdag 12 februari om 23 uur:
DJ Kicken – Nederlandstalige feestmix.

RADIO
3Heuvelland presenteert voor het eerst een ‘Karneval in os Mergelland Top 111’, waarbij de inwoners van deze regio mee mogen bepalen welke nummers daarin terecht komen. De complete lijst staat op de website van de omroep (www.3heuvelland.nl). Kies uit die lijst uw 11 favoriete nummers en mail deze vóór 19 februari naar info@3heuvelland.nl.
De ‘Karneval in os Mergelland Top 111’ wordt op carnavalszaterdag 26 februari tussen 09.00 en 18.00 uur live uitgezonden via 3Heuvelland Radio. Alaaf!

KIJK OF LUISTER …
Op onze website: www.3heuvelland.nl
YouTube  / 3heuvelland
Facebook / 3heuvelland
Instagram / 3heuvelland
Via de website direct toegang tot live-radio, YouTube (tv-uitzending gemist) en Facebook/Instagram.
Luister naar de radio op 105.8 (Maasdal) of 107.2 (Heuvelland), of via Ziggo-digitaal.