Dagelijks op de even uren, tussen 18 en 24 uur op alle uren
Indien mogelijk worden items al eerder geplaatst op onze YouTube-pagina

Intocht Sinterklaas in Rijckholt
De Goedheiligman kwam met zijn gevolg op een bijzondere wijze aan in Rijckholt. Daar trok de stoet naar het voormalige klooster, waar nu een aantal gezinnen uit Oekraïne wordt opgevangen.

Mineke bezoekt Sinterklaas
Voorleesverhaal voor de jonge kinderen, in samenwerking met de bieb van Gulpen.

Herfstoogst
Herfsttaferelen in de Eijsder Beemden. Of je het leuk vindt of niet, daarna komt de winter eraan.

Muziek uit de regio

Teije Creemers – ‘Van mich’

TV EXTRA
Vrijdag en zaterdag om 21.00 uur
Good Veurein met het thema ‘Groen Doen’

Op steeds meer plekken gaan bewoners aan de slag om hun straat op te fleuren met bloemen en planten. Daardoor wordt de stoep minder stenig, de straat krijgt meer kleur en de bloemen trekken vlinders, bijen en vogels aan. In andere straten hebben de bewoners ook de grond rond de bomen opgesierd met bloemen en planten. Waarom doen ze dat, mag dat zomaar en welke planten komen daar voor in aanmerking? Wat kost dat allemaal en hoeveel tijd ben je eraan kwijt?
Good Veurein gaat hiervoor te rade bij het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) en be-zoekt drie voorbeelden waar buurtbewoners aan de slag zijn gegaan.
Daarna: De Muzikale Taofel met het Duo X-elle

Zaterdag 23.00 – 24.00 uur
DJ Riley met de maandelijkse mix

RADIO
Luisteren en Lezen met Willemien
Vanaf woensdag 23 november 2022 na het nieuws van 15 uur start radio 3Heuvelland een nieuwe, wekelijkse rubriek getiteld ‘Luisteren en Lezen met Willemien’. In het programma, dat een half uur duurt, leest zij voor uit boekjes voor de jongste en de wat oudere kinderen. De verhaaltjes worden omlijst door muziek speciaal voor kinderen. In de eerste 2 afleveringen staat (natuurlijk) Sinterklaas centraal. Na zijn verjaardag gaat Willemien over op mooie verhaaltjes in kerstsfeer.
De afleveringen worden ondersteund door 3Heuvelland televisie, die in het weekprogramma ook Sin-terklaas- en kerstverhaaltjes zal opnemen. Alle afleveringen komen tot stand in samenwerking met de bieb van Gulpen. De verhaaltjes worden ingesproken door Willemien Schrijnemakers. Natuurlijk heb-ben ook de andere bibliotheken in onze regio deze boeken (en nog veel meer andere) in hun collectie.

KIJK OF LUISTER …
Op onze website: www.3heuvelland.nl
YouTube / 3heuvelland
Facebook / 3heuvelland
Instagram / 3heuvelland
Via de website direct toegang tot live-radio, YouTube (tv-uitzending gemist) en Facebook/Instagram.
Luister naar de radio op 105.8 (Maasdal) of 107.2 (Heuvelland), of via Ziggo-digitaal.