Dagelijks op de even uren, tussen 18 en 24 uur op alle uren
Indien mogelijk worden items al eerder geplaatst op onze YouTube-pagina
Vanwege Carnaval start dit weekprogramma pas op dinsdagavond 21 februari om middernacht

Kinderoptocht Eijsden
Een bonte stoet kinderen trok door het oude dorp van Eijsden. Deelnemers waren de leerlingen van basisscholen Tangram en De Cramignon (en hun begeleiders).

Orde van de Kiebeukel uitgereikt
Dit jaar is de Orde van de Kiebeukel toegekend aan de heer Paul Oligschläger van carnavalsvereniging De Ülle uit Partij. Sinds 1978 reikt de gemeente Gulpen-Wittem de Orde van de Kiebeukel uit aan personen die zich voor de plaatselijke carnaval verdienstelijk hebben gemaakt.

Sleuteloverdracht Eijsden-Margraten
Traditioneel overhandigt de burgemeester van Eijsden-Margraten voor 3 dagen de sleutel (dus het bestuur) van de gemeente aan de in deze periode heersende Hoogheid. Dat jaar is dat gemeenteprinses Diana I van cv De Moelemaekersj uit Scheulder.

Blauw Sjuut in Vaals
De week voor carnaval trekt de Blauw Sjuut traditioneel door Zuid-Limburg en de Euregio langs in totaal langs 35 dorpen en steden. Op donderdag 16 februari bracht de boot een bezoek aan Vaals.
De zeelieden worden rond de klok van 13.00 uur in Vaals verwacht en zijn tot 15.30 uur te vinden op het Von Clermontplein en in de Kopermolen.

Muziek uit de regio
Knienn – ‘Witte Wien’

TV Extra
Vrijdag 24 en zaterdag 25 februari 21.00 uur
In deze aflevering van Good Veurein gaat het over het gebruiken van ons dialect. We staan er gewoonlijk niet zo bij stil, want je krijgt je moederstaal met de paplepel ingegoten door je ouders. In Limburg is de eerste taal vaak het Limburgse dialect dat je ouders spreken. Maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Er zijn genoeg Limburgers voor wie het dialect niet de moederstaal is omdat de ouders het niet spreken of omdat de ouders menen dat het beter is voor de ontwikkeling van hun kind is als ze meteen Nederlands leren spreken. Klopt dat laatste wel? Heeft het voordelen als je dialect spreekt of heeft het ook nadelen? En kun je het dialect ook op latere leeftijd nog leren?

Zaterdag 25 februari 23.00 uur
DJ Riley met de maandelijkse mix

En verder ……
Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale: na twee ‘corona-edities’ zonder publiek wordt deze afsluiting van de Limburgse carnaval weer als vanouds gevierd. Op de Markt in hartje Gulpen, dinsdag 21 februari.
Grote Optocht Vaals: deze wordt maandagmiddag 20 februari gehouden.
Deze feesten worden door de televisie opgenomen, de uitzending ervan volgt nog.

KIJK OF LUISTER …
Op onze website: www.3heuvelland.nl
YouTube / 3heuvelland
Facebook / 3heuvelland
Instagram / 3heuvelland
Via de website direct toegang tot live-radio, YouTube (tv-uitzending gemist) en Facebook/Instagram.
Luister naar de radio op 105.8 (Maasdal) of 107.2 (Heuvelland), of via Ziggo-digitaal.