Dagelijks op de even uren, tussen 18 en 24 uur op alle uren

Memorial Day 2023
Voor het eerst na 2 coronajaren weer naar de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, om daar een impressie te maken van de herdenkingsceremonie in de middag.

Schuttersfeest Mheer
Kasteel Mheer stond in het teken van het 256ste schuttersfeest van de Zuidlimburgse Schuttersbond. Niet zomaar een schuttersfeest, want een groots gebeuren met zo’n 20 schutterijen, waaronder koninklijke schutterij St. Sebastianus uit Gronsveld. Die verlaat doorgaans zelden het eigen dorp. Of toch wel?

‘t Broenkgeveul
In de aanloop naar de Bronk in Eijsden organiseerde de Stichting Petrus Wolfs een kunstwandeling in de dorpskern langs locaties met muziek, kunst, foto’s en curiosa rondom het thema Bronk. Dit allemaal om in de stemming te komen voor de aanstaande Bronk van 11 juni. Wij maakten een sfeerreportage en peilden wat dat nu precies is, Broekgeveul in Eijsden..

Op weg naar Santiago de Compostella (4)
Onze medewerker Erwin Lennarts volgt samen met zijn vrouw de camino naar het graf van de apostel Jacobus in Santiago. Hij heeft beloofd ons door middel van een vlog op de hoogte te houden.

Met de trein maar dan anders
De Miljoenenlijn in Zuid-Limburg is nog steeds ”berijdbaar”. Dat gebeurt nog met veel passie en energie, zonder stroom maar met stoom. Maar het hele project is meer dan een nostalgische treinrit. Je kunt op station Simpelveld een rondleiding volgen, een tour achter de schermen doen en verpozen op het terras met uitzicht op het hele emplacement. Op een aantal dagen kun je met een trein of een treinbus (…) meereizen. Het hele verhaal over deze spoorlijn en het traject dat de verschillende locomotieven afleggen, kun je lezen op miljoenenlijn.nl

Muziek uit de regio
Marleen Rutten – ‘Moog ’t veur altied zomer zeen’

KIJK OF LUISTER …
Op onze website www.3heuvelland.nl
Daar kunt u ook terecht voor
– het luisteren of terugluisteren van de radioprogramma’s
– het kijken of terugkijken van het televisieprogramma
Onze social media zijn YouTube, Facebook, Instagram / 3heuvelland
Luister naar radio 3Heuvelland op 105.8 (Maasdal), 107.2 (Heuvelland) of Ziggo-digitaal.