Dagelijks op de even uren, tussen 18 en 24 uur op alle uren

Vrijwilligerswerk
In onze rubriek ‘Vrijwilligerswerk’ een interview met vrijwilliger Casper Defesche over zijn werk bij het voormalige klooster Hoogcruts. Hij werkt er in de tuin en verzorgt rondleidingen in het deels opgeknapte klooster.

De Sint Pietersberg
Aan de overkant van de Maas, ten zuiden van Maastricht, ligt de Sint Pietersberg. In het Waalse deel ervan zegt men Montagne Saint Pierre. We kijken rond in het Nederlandse en het Belgische gebied en zien onder andere het Albertkanaal en het fort Eben Emael.

Uit het omroeparchief: Moresnet (deel 2, slot)
Het ministaatje Moresnet dat ooit een vierlandenpunt vormde bij Vaals ontstond in 1816 na de val van Napoleon. De Nederlanden en Pruisen konden het bij de herindeling van Europa niet eens werden een waardevolle zinkgroeve bij Kelmis. Het landje stond bekend als zinkexporteur, belastingparadijs, smokkelvrijplaats, gokoord en potentiële Esperantostaat. In de Eerste Wereldoorlog werd het bezet door Duitsland en daarna door België. Uiteindelijk werd het in 1920 door België ingelijfd. Een reportage uit april 2016.

Muziek uit de regio
Marleen Rutten – ‘Wie lekker ut in Limburg is’

KIJK OF LUISTER …
Op onze website www.3heuvelland.nl
Daar kunt u ook terecht voor
– het luisteren of terugluisteren van de radioprogramma’s
– het kijken of terugkijken van het televisieprogramma
Onze social media zijn YouTube, Facebook, Instagram / 3heuvelland
Luister naar radio 3Heuvelland op 105.8 (Maasdal), 107.2 (Heuvelland) of Ziggo-digitaal.