Dagelijks op de even uren, tussen 18 en 24 uur op alle uren

Voetbalvereniging Partij jubileert
Voetbalvereniging Partij bestaat 90 jaar. Een oude traditie in Partij wordt weer nieuw leven ingeblazen, namelijk het straatfeest.. Teams van alle straten sporten tegen elkaar voor de hoogste eer. Hoogtepunt is het vormen van de langste rij.

Mergelsporen: von Clermont, Vaals
‘Mergelsporen’ zijn verhalen uit het Mergelland en het Maasdal die een thema behandelen waarvoor je iets dieper onder de bovenste mergellaag moet kijken. Ze zijn opgetekend en verteld door Ruud Verhoeven. Deze aflevering gaat over Johann Arnold von Clermont, een Akens textielfabrikant, die zich in 1761 in Vaals vestigde en daar de textielindustrie tot bloei bracht. In Vaals bevindt zich een groot aantal gebouwen die aan Von Clermont herinneren. En natuurlijk het Van Clermontplein (herhaling).

De vallei van de Geer (Jeker)
Het filmpje is eigenlijk een beetje een vervolg op dat over de St. Pietersberg dat wij onlangs uitzonden. Dit keer gaan we naar het prachtige Jekerdal (in het Frans: le Geer). De Jeker mondt in Maastricht (Jekerkwartier) uit in de Maas.

Muziek uit de regio
Kartoesj – ‘Kiek Èns Wat Ich Höb Gevange’

KIJK OF LUISTER …
Op onze website www.3heuvelland.nl
Daar kunt u ook terecht voor
– het luisteren of terugluisteren van de radioprogramma’s
– het kijken of terugkijken van het televisieprogramma
Onze social media zijn YouTube, Facebook, Instagram / 3heuvelland
Luister naar radio 3Heuvelland op 105.8 (Maasdal), 107.2 (Heuvelland) of Ziggo-digitaal.