Nieuw bakboek van vlaaienexpert Roel Peeters
Afgelopen week heeft Roel Peeters, eigenaar van ‘Het Bak Atelier’ in Valkenburg zijn tweede bakboek gepresenteerd. Voor ‘Vlaaien’ creëerde de vlaai-expert 35 nieuwe recepten. Natuurlijk voor traditionele Limburgse vlaaien, maar ook voor andersoortige bodems, bijzondere smaken en structuren.
In zijn nieuwe bakboek is Roel op zoek gegaan naar combinaties van smaken en structuren voor vlaaien die wat minder gebruikelijk zijn.
Sommige van de vlaaien in dit boek zijn gemaakt volgens de regels van de Limburgse vlaai, zoals die zijn vastgelegd in de Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). Voor veel vlaairecepten in dit boek geldt echter dat hij afwijkt van deze standaard en er zijn eigen, unieke draai aan geeft. Van Limburgse perenvlaai tot stracciatellavlaai en van abrikozen-rabarber linzenvlaai tot Roels favoriet: kruisbessenvlaai met vanilleslagroom.
Roel Peeters is in 1972 geboren in het Noordlimburgse Kessel. Daar groeide hij op als bakkerszoon, tussen de vlaaien in de bakkerij van zijn vader. Als derde generatie bakker nam hij de zaak van zijn ouders over en runde, samen met zijn vrouw Cathelijne, de bakkerij in zijn geboorteplaats. Drie jaar geleden verkocht Roel de bakkerij en opende ‘Het Bak Atelier’ in Valkenburg, dat al snel aan bekendheid won en razend populair werd. Hier geven Roel en zijn vrouw het hele jaar door workshops vlaaien bakken.
Auteur: Erwin Lennarts
Foto: Unieboek|Het Spectrum BV
CDA Eijsden-Margraten publiceert nieuwe kandidaten voor verkiezingen
Het CDA Eijsden-Margraten heeft donderdag het ‘tweede blok' van de kieslijst voor de komende...
77 Inwoners gecompenseerd voor behalen zwemdiploma
Dit jaar hebben, tot gisteren, 77 inwoners van de gemeente Gulpen-Wittem gebruikgemaakt van de...
Twee wielrenners uit het Heuvelland naar Regionaal Trainings Centrum
De jonge wielrenners Camiel Klignet uit Sibbe en Sjuul Vleugels uit Wijlre zijn geselecteerd voor...



