Horecatoppers op tour door de regio

22-10-25

Zo’n 70 leden van het horeca-netwerk Maastricht-Heuvelland Culinair waren afgelopen maandag te gast op 2 locaties in het heuvelland.

In de ochtend werd een bezoek gebracht aan wijndomein Heerenhuys D’r Pley van de familie Gubbels in Noorbeek. Hier werd het gezelschap op traditionele wijze ontvangen met koffie en vlaai en na uitleg van Pierre en Joep Gubbels over het wijndomein, volgde er een interessante en leerzame toespraak van Werner Loens, oud-hoofdinspecteur Michelin Benelux.
Vervolgens ging het hele gezelschap naar Reijmerstok voor een ontvangst bij sterrenrestaurant Brut 172. Chefkok Hans van Wolde liet uiteraard zijn gasten proeven waar hij en zijn team tot in staat zijn, maar leidde de bezoekers ook het dorp in, naar zijn nieuwe gastenverblijven.

“We hebben twee keer per jaar zo’n evenement, waarbij het gaat om elkaar ontmoeten, ideeën uitwisselen, nieuwe initiatieven aankondigen, culinair proeven en leren. Dit keer waren we dus bij twee leden in het Heuvelland. De één als bijzondere producent en de ander als toprestaurant”, aldus voorzitter Ad Veenhof.

Maastricht Heuvelland Culinair heeft drie belangrijke doelstellingen: Maastricht-Heuvelland tot een internationaal erkende gastronomische topregio te ontwikkelen, samenwerking tussen de aangesloten restaurants en ambachtelijke leveranciers en andere regionale partijen te activeren en nieuwe initiatieven bij de ontwikkeling van mooie streekproducten te stimuleren en te ondersteunen.

Auteur: Erwin Lennarts
Foto: Socially.nl