Restaurant Brut172 bovenaan in restaurantgids Lekker500
Restaurant Brut172 in Reijmerstok staat op de eerste plaats van restaurantgids Lekker500. De nieuwe editie van de gids is gisteren gelanceerd en bestaat uit een lijst van 500 restaurants door heel Nederland die een ranglijst van gastronomie weergeeft.
Ieder jaar bezoeken zestig professionele rapporteurs met een achtergrond in de horeca- of wijnwereld anoniem zo’n 600 restaurants. Zij maken een selectie van de beste 500 restaurants.
Heuvelland
Het is de tweede keer dat Brut172 van chef-kok Hans van Wolde bovenaan de lijst staat, vorig jaar stond het restaurant op de tweede plek. “Dat voelt toch wel lekker en ook zakelijk is het interessant”, vertelt Hans van Wolde aan Chapeau Magazine.
Een ander opmerkelijk resultaat is twee sterrenrestaurant Create in Oost-Maarland, zij zijn nieuw binnengekomen op plek negentien.
Andere restaurants in Gulpen, Valkenburg en Meerssen staan ook op de lijst. Zoals Atelier in Gulpen op plek 37. Bistrot Francis en Les Salons zijn nieuwkomers in Valkenburg.
Er zijn ook vijftien Maastrichtse restaurants in de Lekker 500 geselecteerd, waaronder Beluga Loves You en Chateau Neercanne.
Auteur: Emaa Breed
Foto: FB Brut172
Maastricht en Heuvelland weer present op WMC
Aan het 20e Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade doen volgend jaar 4 korpsen uit de regio...
Brand Up weer terug op de tap
Afgelopen week konden Limburgse horecaklanten van de Brand Bierbrouwerij in Wijlre opnieuw kennis...
Boeren brouwen eigen bodemleven in Grenzeloos Bocageland
Twaalf landbouwers uit het heuvelachtige grensgebied tussen België en Nederland hebben donderdag...



