Dagelijks op de even uren, tussen 18 en 24 uur op alle uren

Opruimactie Maasoever Eijsden:
In het kader van de landelijke opschoondag ligt het accent in Eijsden meestal aan de oever van de Maas. Volgende week kijken we naar de opschoondag aan de Geul tussen Mechelen en Partij.

Een jaar na de brand:
Een jaar geleden was er brand in de Brigidakerk in Noorbeek. Wat is de stand van zaken? Verbouwing, heropening. En dan ook nog de vraag of het altaar uit Sittard er nog komt.

Kaalslag door het rooien van populieren:
De populieren langs de Maas en de Voer in Eijsden verkeerden in zeer slechte staat, waardoor ze een gevaar werden voor mens en dier. Zelfs op een windstille dag braken er spontaan takken af.

Aquariumvereniging Terra Collinaria:
Terra Collinaria is gehuisvest in Gulpen maar de activiteiten vinden plaats in het hele Heuvelland. Een interview met de voorzitter Huub Bos uit Gulpen.

Dudok Quartet speelt muziek uit Oekraïne:
De Stichting Festival for Compasison heeft een Oekraïnse componist gevraagd een stuk te schrijven voor Oekraïne. Dit stuk wordt zaterdag 19-03 voor het eerst gespeeld door het Dudok Quaertet uit Amsterdam in de kapel van het Ursulinenconvent in Eijsden. Het is de bedoeling dat dit muziekstuk door heel Nederland, en liefst door heel Europa gaat.

Muziek uit de regio:
Die Limburger Buben & Freunde – ‘Der Elefant Im Trachtengwand

TV EXTRA
Vrijdag en zaterdag om 21.00 uur:
–        ‘Good Veurein’ gaat deze keer over verslaving. Bij een verslaving heb je een heel sterke behoefte om middelen te gebruiken. Je hebt ook steeds meer nodig om hetzelfde effect te krijgen. Dat verlangen wordt op een gegeven moment meer een afhankelijkheid, of zelfs noodzaak. Maar je kunt altijd hulp vragen om er vanaf te komen. De ontwenning zal zeker pijn doen, maar je krijgt er een ‘normaal’ leven voor terug .
–        De Muzikale Taofel met het Duo X-elle, dat al 18 jaar in het artiestenvak samen is.

Zaterdag van 23.00 – 24.00 uur
–        DJ Riley draait zijn maandelijkse muziekmix.

KIJK OF LUISTER …
Op onze website: www.3heuvelland.nl
YouTube  / 3heuvelland
Facebook / 3heuvelland
Instagram / 3heuvelland
Via de website direct toegang tot live-radio, YouTube (tv-uitzending gemist) en Facebook/Instagram.
Luister naar de radio op 105.8 (Maasdal) of 107.2 (Heuvelland), of via Ziggo-digitaal.