Dagelijks op de even uren, tussen 18 en 24 uur op alle uren
Indien mogelijk worden items al eerder geplaatst op onze YouTube-pagina

Brikke vertille
Brikke vertille (stenen vertellen) gaat over gebouwen met een verhaal verteld door leden van de plaatselijke heemkundevereniging. Deze aflevering gaat over de kerk van St-Paulus’ Bekering in Epen.

Fort Eben Emael (1)
Op 10 mei 1940 slaagden 86 goed geoefende Duitse Fallschirmjäger erin door verrassing, snelheid en een bijzondere strategie en het geschut van het fort in 15 minuten uit te schakelen. Na nog anderhalve dag belegering moest het fort met 1200 manschappen capituleren. Het uitgestrekte ondergrondse fort is met een gids te bezoeken. Volgende week deel 2.

In de Kunst met Henri Vermeiren
Henri maakt voornamelijk schilderijen in verschillende stijlen en materialen. Ook realiseert hij bronzen beelden, keramische beelden en beelden in staal en of hout. “Het experimenteren naar nieuwe technieken en het zoeken naar nieuwe vormen loopt als een rode draad in al mijn werken”.

Muziek uit de regio
eXtra Lank – ‘Sjeuf’

TV EXTRA
Vrijdag en zaterdag, na het weekprogramma, rond 21.30 uur
Onlangs heeft Frans Croonenberg na 60 jaar een punt moeten zetten achter zijn carrière. Hij gaat niet meer optreden voor een groot publiek. Noodgedwongen en met pijn. Hij zegt dat de oorzaak long-covid is. “Met mijn stem is niks mis, maar met mijn lijf des te meer”. In 2020 hadden we een lang ge-sprek met Frans. Toen ging het nog goed met hem. Deze week deel 1, volgende week deel 2.

Zaterdag om 23.00 uur
DJ Kicken met zijn maandelijkse mix, deze keer een 80’s mix.

RADIO
Radio 3Heuvelland start het nieuwe carnavalsseizoen vol enthousiasme door het uitzenden van veel nummers van de Karneval in os Mergelland Top 111 uit afgelopen februari. Op de 11de van de 11de vanaf 11.11 uur klinken dan weer de vrolijke klanken van de meest populaire carnavalsschlagers uit de regio. Vanaf dan starten ook de voorbereidingen voor een nieuwe Top 111 editie. Maar, daar waar de eerste lijst alleen gebaseerd was op schlagers van de gelijknamige CD-serie zijn nu alle carnavals-liedjes uit het 3Heuvelland-uitzendgebied welkom. En dat kunnen recente liedjes zijn, maar zeker ook de schlagers uit vervlogen tijden. Originele nummers, maar ook covers. Binnenkort vertellen we meer daarover. Eerst maar eens luisteren op 11 november.

KIJK OF LUISTER …
Op onze website: www.3heuvelland.nl
YouTube / 3heuvelland
Facebook / 3heuvelland
Instagram / 3heuvelland
Via de website direct toegang tot live-radio, YouTube (tv-uitzending gemist) en Facebook/Instagram.
Luister naar de radio op 105.8 (Maasdal) of 107.2 (Heuvelland), of via Ziggo-digitaal.