Dagelijks op de even uren, tussen 18 en 24 uur op alle uren

Museumnacht in het Ursulinenconvent
All in the family, allemaal familie, allemaol femilie … is het thema van de zevende Museumnacht die op zaterdagavond 5 augustus in het Familiemuseum wordt georganiseerd. Vrijwilligers leiden u rond en vertellen u waarom we allemaal familie van elkaar zijn.

Reacties op vertrek Marieke Nass
Enkele raadsleden van de gemeente Gulpen-Wittem reageren op haar vertrek uit de lokale politiek.

Uit het omroeparchief: Moresnet
Het ministaatje Moresnet dat ooit een vierlandenpunt vormde bij Vaals ontstond in 1816 na de val van Napoleon. De Nederlanden en Pruisen konden het bij de herindeling van Europa niet eens werden een waardevolle zinkgroeve bij Kelmis. Het landje stond bekend als zinkexporteur, belastingparadijs, smokkelvrijplaats, gokoord en potentiële Esperantostaat. In de Eerste Wereldoorlog werd het bezet door Duitsland en daarna door België. Uiteindelijk werd het in 1920 door België ingelijfd. U ziet deel 1 van een reportage uit april 2016.

De Muzikale Taofel
Te gast is Nomi Stern.

KIJK OF LUISTER …
Op onze website www.3heuvelland.nl
Daar kunt u ook terecht voor
– het luisteren of terugluisteren van de radioprogramma’s
– het kijken of terugkijken van het televisieprogramma
Onze social media zijn YouTube, Facebook, Instagram / 3heuvelland
Luister naar radio 3Heuvelland op 105.8 (Maasdal), 107.2 (Heuvelland) of Ziggo-digitaal.